dinsdag 27 april 2010

Voies Vertes in Frankrijk

We zijn net terug van een weekje fietsvakantie in Frankrijk geinspireerd door voiesvertes.com hebben we een tocht van een week door de Luberon in frankrijk gemaakt(verslag volgt nog).
Overal in Frankrijk worden hard aan fietstrajecten getimmerd, fietspaden, oude spoorbanen en (jaag)paden langs kanalen en rivieren omgetoverd tot mooie vlakke en autovrije fietspaden. De paden zijn uitermate geschikt om tijdens uw fietsvakantie te gebruiken. De voiesvertes zijn te vinden op de website http://www.voiesvertes.com/.  Alle fietsroutes die u op deze site vindt, zijn bewegwijzerd in twee richtingen en voeren over autoluwe of autovrije wegen.

Bourgogne
De Bourgogne is bezig met het uitzetten van een honderden kilometers lang netwerk van fietsroutes, over jaagpaden en oude spoortracés. Het gebied biedt verder lekkere wijn, goede restaurants gezellige gites, mooie campings, auberges en hotelletjes.

Canal du Midi
Langs het Canal du Midi is het heerlijk fietsen

Tour du Luberon
In de Provence hebben ze een mooie route rond de Luberon aangelegt de route bestaat uit een viertal rondjes. De route voert over rustige wegen en mooie fietspaden. Je passeert de mooiste dorpjes van de Provence, een afwisselend landschap met lavendelvelden, wijngaarden en fruitbomen. de klimmetjes in de Luberon zijn kort, de vergezichten onvergetelijk.

Zuid-west kust van Frankrijk, Nantes - Bayonne
Langs de Zuid-westelijke kuststreek van Frankrijk loopt een fietsroute van Bayonne via Bordeaux naar La Rochelle en Saint-Nazaire. Dit kustfietspad verbindt een aantal bestaande lange afstands fietsroutes (Loire à vélo, Jacobsroute, Midden-Frankrijk-route en de Katharen-Basken-route). De overzichtskaarten zijn te bekijken via de site www.voiesvertes.com, en in enkele streken staan zelfs de gedetailleerde fietskaarten online.

Vallée du Thouet
In de Vallée du Thouet kunt u fietsen langs de Thouet.

Bretagne
In Bretagne, één van de mooie streken van Frankrijk, wordt al jaren hard gewerkt aan fietspaden over jaagpaden en oude spoorwegen. Dit heeft geresulteerd in een netwerk van meer dan 2000 kilometer fietspaden, waarvan ruim 1000 kilometer over vrijliggende fietspaden. Fietsers, wandelaars, ruiters en skaters maken dankbaar gebruik van het netwerk dat de organisatie Randobreizh.org heeft opgezet.  Een uitgebreide brochure en complete fietskaarten zijn gratis te downloaden op: Randobreizh.org